Γ. Τσαλπαράς & Μ. Παπαμιχαήλ: “Βήμα” στη νέα γενιά ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

«Η δουλειά μας είναι ευχάριστη και επικερδής. Δεν υπάρχει ταβάνι στους στόχους», δηλώνουν οι Ασφαλιστικοί/Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι της MetLife κ.κ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Γιάννης Τσαλπαράς.


 

Οι κ.κ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Γιάννης Τσαλπαράς δραστηριοποιούνται πέντε περίπου χρόνια στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, συνεργαζόμενοι με τη MetLife, στο Γραφείο Πωλήσεων του κ. Γιάννη Δάγκαρη, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δάγκαρης ήταν εκείνος που μας τους “σύστησε” και μας προέτρεψε να μιλήσουμε μαζί τους κι εμείς ανταποκριθήκαμε ασμένως, γιατί στην «Ασφαλιστική Αγορά» θέλουμε να δίνουμε “βήμα” στη νέα γενιά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για να εκφράζουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα όνειρα και τους στόχους τους. Αυτή η νέα γενιά, εξάλλου, μπολιασμένη με την εμπειρία και τις γνώσεις των παλαιότερων, αναμένεται να πάει την ελληνική ασφαλιστική αγορά ένα βήμα παραπέρα…

Τους απευθύναμε κοινά ερωτήματα και στις απαντήσεις τους διακρίνουμε, ως κοινή συνισταμένη, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, πίστη στο κοινωνικό έργο που επιτελούν, ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα πορεία τους και σαφή επαγγελματική στόχευση. Αν και εισήλθαν τυχαία στον στίβο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπως ομολογούν, σήμερα νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους, έχοντας ήδη καταφέρει να διακριθούν και να βραβευτούν για τις επιδόσεις τους.

Συνέντευξη στη Σούλα Κορμά

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή/γνωριμία με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης; Η απόφασή σας να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά ως ασφαλιστικός/ χρηματοοικονομικός σύμβουλος πώς προέκυψε (ήταν συνειδητή ή τυχαία επιλογή);

Μιχάλης Παπαμιχαήλ: Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο. Η πρώτη επαφή μου ήταν και η πρώτη συνέντευξη που έκανα με τον κ. Δάγκαρη, για να μου αναφέρει κάποια στοιχεία όσον αφορά την ιδιωτική ασφάλιση. Η απόφαση να δραστηριοποιηθώ στον χώρο ήταν τυχαία. Εργαζόμουν για ένα διάστημα ως λογιστής-φοροτεχνικός και για διάφορους λόγους, οι οποίοι δεν είναι της παρούσης, δεν έβλεπα το μέλλον που ήθελα για μένα, στον χώρο. Έτσι ψαχνόμουν για το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα. Ένας πολύ κοντινός μου άνθρωπος (ο κουμπάρος μου) με έφερε σε επαφή με τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος με παρέπεμψε στον κ. Δάγκαρη.

Γιάννης Τσαλπαράς: Η πρώτη επαφή μου με ασφαλιστική εταιρεία ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν πέρασα συνέντευξη (από άλλη εταιρεία) για συνεργασία και είχα απορρίψει το ενδεχόμενο καριέρας ασφαλιστικού συμβούλου. Έπειτα, τον Δεκέμβριο του 2013, έστειλα έναν όγκο βιογραφικών, σε διάφορες εταιρείες, βάζοντας deadline τον Ιανουάριο του 2014, ώστε να βρω δουλειά στην Ελλάδα ή να φύγω στο εξωτερικό, για να ακολουθήσω σπουδές και καριέρα Sport Manager. To πρώτο τηλέφωνο ήταν, αν δεν κάνω λάθος, αρχές Ιανουαρίου από το γραφείο του κυρίου Δάγκαρη για μία συνέντευξη και δέχτηκα να πάω.

Όταν κατάλαβα ότι βρίσκομαι σε ένα γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας ξανά, λέω μέσα μου: «ΟΚ, μία εμπειρία συνέντευξης ακόμα». Για να μην πολυλογώ, όταν βγήκα από το γραφείο του κυρίου Δάγκαρη, σκέφτηκα ότι άξιζε τον κόπο που ήρθα. Όταν με ξανακαλέσανε να πάω, είχε ήδη αρχίσει κάτι να αλλάζει μέσα μου. Έπειτα, σε συνάντηση με τον πατέρα μου συζητώντας τη συνέντευξη, με ενημέρωσε ότι είμαι ασφαλισμένος στη MetLife μέσω του ομαδικού προγράμματος του ΟΤΕ, οπότε έγινε και πιο ισχυρό «το θέλω» να συνεργαστώ με τη MetLife.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, είναι μία απόφαση που πάρθηκε στην πορεία. Δηλαδή, όσο καιρό περνούσα στην εκπαίδευση και μετά και τις πρώτες συναντήσεις με πελάτες, όλο και περισσότερο πίστευα ότι μπορώ να το κάνω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μία προσωπική συνομιλία που είχα με τη Manager μου μέχρι και σήμερα, την κα Φωτεινή Μωυσιάδου (είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάνω σήμερα αυτήν τη δουλειά), της είπα: «Εφόσον κάνω αυτά που μου λες και βγαίνουν, νομίζω πως υπάρχει σοβαρός λόγος να συνεχίσω να εργάζομαι εδώ». Άρα, ήταν μία τυχαία επιλογή, η οποία γρήγορα έγινε συνειδητή.

Ο Δ/ντής του Γραφείου Πωλήσεων, κ. Γιάννης Δάγκαρης, τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σας να ακολουθήσετε το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή; Με ποιον τρόπο σας στήριξε στα πρώτα βήματά σας στον χώρο;

Μιχάλης Παπαμιχαήλ: Τον κυριότερο και βασικότερο. Είναι ο λόγος που έμεινα στη δουλειά αυτή. Δεν σας κρύβω ότι το πρώτο διάστημα, έναν χρόνο περίπου, αμφιταλαντευόμουν για το αν θα συνεχίσω στη δουλειά. Οι δυσκολίες ήταν πολλές και ο κ. Δάγκαρης ήταν πάντα εκεί για μένα και σε ό,τι χρειάστηκα. Και ως επαγγελματίας κ